Tassen

NIEUW in ons assortiment zijn de tassen van Bagoa.

De Bagoa tassen zijn van puur en echt leer. De tassen worden geproduceerd in de regio Radjasthan in India. De tassen zijn handgemaakt. In sommige gevallen komt er een machine aan te pas voor de stiksels. Het leer wordt handmatig, plantaardig gelooid in kleine familiebedrijven. Bagoa geeft de makers een handel in tassen, waardoor ze in hun eigen levensonderhoud kunnen voorzien.

De tassen worden vanuit India verzonden naar de sociale werkplaats WIJ 3.0 in Nieuwegein.  Hier worden de tassen klaargemaakt voor bestellingen.

De missie van Bagoa: Carry a better world. Waar en onder welke omstandigheden je wordt geboren, daar heb je geen invloed op. Bagoa vindt het belangrijk om mensen die met minder kansen worden geboren, te helpen. Dit doen zij in India en Nederland.

In onze tassenhoek vind je ook de tassen van AFAR Bags. Deze tassen worden gemaakt in Ethiopië.

Een unieke eigenschap van het continent Afrika is tijd. Sommige dialecten hebben het woord ‘toekomst’ zelfs niet in hun vocabulaire. Daarom neemt het productieteam van de AFAR tassen de tijd om aandacht te schenken aan iedere steek, iedere snede en ieder detail zodat je extra van de tas kunt genieten.

De tassen zijn gemaakt van katoen dat voor een groot deel afkomstig is van kleinere boeren uit centraal Ethiopië. De tassen zijn gekleurd en geprint met natuurlijke pigmenten die gemaakt worden van extracten uit de grond. Mede doordat het leer met plantaardige producten bewerkt is de impact op de natuur erg klein. Naast tassen verkopen wij ook toilettassen en tasjes voor reispapieren met dezelfde print en afwerking.

De werkomgeving waar de AFAR tassen worden gemaakt is ruim, licht en er is een gezellige en fijne sfeer. De meerderheid van de werknemers bestaat uit vrouwen, die trots zijn op het product dat ze produceren.

Rugtasjes

Voor onze kleine klantjes hebben wij schattige rugtasjes van katoen. De tasjes zijn handgemaakt in Thailand. Aan de binnenkant zit nog een extra vakje met rits.