In en om huis

Kweektuintjes van SuperWaste

Deze kweektuintjes worden met de hand gemaakt van gebruikte theezakken. De theezakken worden in India gebruikt voor het transport van thee van de theeplantages naar fabrieken, hotels en restaurants. Na gebruik worden de zakken gezien als afval en worden gewoonlijk daarom weggegooid.

Dankzij SuperWaste krijgen deze zakken een tweede leven. Het sterke, uniek geprinte, spatwaterdichte materiaal wordt bij de plaatselijke theeproducenten in India ingezameld en vervolgens in India omgetoverd tot duurzame en trendy producten.

Vogelhuisjes van Sjaal met Verhaal.

Deze vogelhuisjes zijn handgemaakt van Nepalese lege noodle-zakjes. De lege zakjes worden in repen geknipt, opgerold en aan elkaar genaaid, met band dat gebruikt wordt om rijstzakken dicht te naaien.

Waterpot uit Nepal.

Deze waterpot is met de hand gemaakt van geel koper en fijnzinnig bewerkt met kleine vakjes.

In de bergen van Nepal is men afhankelijk van water uit natuurlijke bronnen. Door klimaatverandering is er in sommige gebieden spraken van verdroging. Soms moet er wel twee uur langs steile hellingen worden gelopen om bij een lager gelegen bron te komen die wel water bevat.

Manden

Zet eens zo’n mooie mand in huis. Voor het opruimen van bijvoorbeeld tijdschriften, speelgoed, sjaals en handschoenen, knutsel- of handwerkspullen of… gewoon omdat het zo mooi staat in je interieur!

Producten van olijfhout.

Wij hebben verschillende artikelen van olijfhout. Deze schalen, borrelplanken, tafels enz. zijn gemaakt van hout van olijfbomen die geen olijven meer produceren. Door de verschillende vorm en tekening van het hout is ieder product uniek.