beelden

Beelden van Afvalmateriaal

Wij verkopen onder andere beelden van Gone Arty. Gone Arty is een importeur van kunst- en gebruiksproducten uit Zuidelijk Afrika. Er zijn een groot aantal producenten aangesloten bij deze importeur. Er wordt samengewerkt met individuele producenten en er zijn ook grotere projecten die aan Gone Arty leveren.

Eén van de producenten is Charles Fundisi. Hij maakt bijzondere kunst van afvalmateriaal. Zijn objecten van serpentijnsteen en ijzer laten taferelen uit het dagelijks leven zien. Zoals een moeder met haar kind, geliefden en straatmuzikanten.

Fundisi woont met zijn gezin in Tafare, Zimbabwe. Samen met Gone Arty is hij begonnen met de verbetering van het productieproces. Dankzij de steun van wereldwinkels kon hij investeren in een nieuwe, veiligere werkplaats.

Ook Zimba Arts importeert kunst van afvalmetaal. Zimba Arts werd opgericht door Shadreck Huni, een Nederlander met roots in Zimbabwe. Huni begon met het maken en verkopen van traditionele kunst uit Zimbabwe om zijn studie in Nederland te bekostigen. Zijn kunst werd al snel populair op Europese markten en festivals. Dit bracht hem op het idee om jongeren uit zijn thuisland te helpen. In eerste instantie ging hij samenwerken met zijn oude klasgenoten in Zimbabwe. De handgemaakte kunstwerken die door hen werden gemaakt importeerde hij naar Nederland. Dit was het begin van Zimba-Arts, een bedrijf dat nu aan meer dan 85 retailers in vier landen levert. Momenteel werkt Huni samen met groepen kunstenaars in de dichtbevolkte buitenwijken van Harare, de hoofdstad van Zimbabwe. Hij begeleidt hen en helpt hen hun vaardigheden te vergroten en hun kunst toegankelijker te maken voor de Europese markt. Sinds 2014 begeleidt hij ook kunstenaars in Nairobi, Kenia.

Alle gerecyclede kunst uit Zimbabwe wordt gemaakt van olievaten, auto’s en auto-onderdelen.

Bronzen beelden

Deze prachtige bronzen beelden zijn gemaakt in Burkina Faso.

Bronsgieten is in Burkina Faso een traditioneel en belangrijk ambacht. Het geeft de beeldhouwer de mogelijkheid om zijn positie te verbeteren.

Beelden van keramiek.

Zijn ze niet schitterend deze sierlijke dames? De beelden komen van Esperanza. Esperanza werkt al meer dan 20 jaar in Latijns Amerika met gezinnen die moderne producten vervaardigen vanuit traditie en vakmanschap.